PROGRAMUL NOUA CASA CONDITII

CEL MAI SCUMP SI CEL MAI RISCANT CREDIT IPOTECAR

Afla care sunt "avantajele" programului Noua Casa

In sfarsit te-ai decis sa te muti la casa ta si cauti cea mai buna varianta de creditare din piata. Bineinteles ca te-ai gandit ca cea mai buna varianta pentru un credit ipotecar este "prima casa" sau "noua casa", datorita conditiilor "avantajoase": avansului de 5% si o dobanda mai mica. La prima vedere pare o oferta buna, dar in realitate este o capcana. Iata de ce:

1. Avansul de 5% te ajuta doar sa platesti mai multa dobanda la credit

In primul rand daca platesti un avans mai mic, vei lua un credit mai mare din banca. In acest caz 95% din valoarea imobilului va consititui creditul. Asta inseamna din start ca vei plati o dobanda mai mare.

2. Program de credit guvernamental

Exact datorita faptului ca este un program in parteneriat cu statul, ai foarte multe restrictii care la un credit ipotecar normal nu exista! Iti va fi foarte greu sa vinzi acest imobil. De ce? Pentru ca se pune dubla ipoteca: banca + statul.

Ce inseamna treaba asta mai exact?

Daca vor aparea vreodata schimbari majore in viata ta, si crede-ma ca vor aparea in 30 de ani schimbari de genul marirea familiei, sau divort, sau vei dori sa te muti in alt oras sau in alta tara pentru un job mai bun sau cine stie de oportunitati iti aduce viata, atunci iti va fi foarte greu sa vinzi. Am clienti care se chinuie de 2 ani sa scoata casa de sub ipotecar statului si nu au reusit nici acum.

Daca iei in schimb un credit ipotecar normal unde doar banca pune ipoteca pe imobilul tau, vanzarea imobilului cu tot cu credit se poate face in maxim 2 saptamani. Da, ai auzit bine: un credit ipotecar normal se da in maxim 2 saptamani, nu inn 4-5 luni, asa cum se intampla la Noua Casa!

Mutarea ipotecarii dureaza 2-3 zile la ipotecarul standard. Este un detaliu extrem de important pentru tine, pe care trebuie sa-l iei in calcul.

3. Costurile creditului "Noua Casa" sunt mai mari decat la ipotecar normal

Costurile creditului noua casa 2020 sunt mai mari decat la un credit ipotecar normal, pentru ca vei plati oricum toate costurile standard aferente unui credit ipotecar normal, la care se adauga costurile si comisioanele Fondului de garantare (FNGCIMM):

- comision de gestiune: - 0,40% din soldul ramas de plata, in fiecare an;

- comision unic de analiza: - 0,15% aplicat la valoarea promisiunii garantate, in fiecare an;

Exp: Daca ai luat un credit de 70.000 eur, comisionul de 0,55% (suma celor 2 comisioane de mai sus) inseamna aprox 1708 lei.

- depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare totala a 3 rate (pe care trebuie sa-l platesti la inceputul creditului);

Din punctul meu de vedere aceste comisioane sunt absolut inutile si nu te ajuta la nimic, decat sa pierzi foarte multi bani.

Vorbeste cu un profesionist in creditare!

Scopul nostru este sa le oferim clientilor o experienta de VIP atunci cand vor sa achizitioneze un imobil. Ne ocupam de toate documentele, rezolvam problemele din analiza bancara in cel mai scurt timp si va oferim cele mai bune oferte la credite, pentru ca noi colaboram cu toate bancile din piata!

Servicii 100% gratuite!

Scrie-mi un mesaj!

DEZAVANTAJE EVIDENTE ALE CREDITULUI NOUA CASA

1. Nu poti alege o dobanda fixa la acest credit, pentru ca nu exista aceasta optiune. Trebuie sa iei obligatoriu dobanda variabila!

2. Trebuie sa-ti rezervi suma necesara finantarii la Fondul de Garantare si sa astepti pana iti vine randul. Treaba asta poate dura 2-3 luni sau poate dura 4 sau 6 luni, daca ai noroc.

Intrebarea care se pune aici este: ce proprietar te va astepta pe tine sa vii cu banii in 4 luni, cand 90% dintre clienti vin cu suma necesara in cash?

3. Esti limitat la suma de 70.000 eur. Daca sari peste aceasta suma trebuie sa platesti un avans de 15%, ceea ce nu are absolut nici un sens.

4. Daca ai gasit un imobil care valoareaza mai mult de 70.000 eur, trebuie sa fie obligatoriu o cladire noua, ceea ce ar fi un dezavantaj pentru ca multe cladiri noi sunt facute total iresponsabil de catre dezvoltatori care se focuseaza doar pe castigurile personale si nu pe nevoile clientilor.

5. Trebuie sa dai o declaratie ca nu detii un alt imobil mai mare de 50 mp.